IJP PRAHOVA. REZULTATELE ACŢIUNILOR  PENTRU SIGURANŢA CIRCULAŢIEI PE DRUMURILE PUBLICE, DIN ULTIMELE 24 ORE
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri prahoveni au acţionat pe principalele artere rutiere din judeţ, scopul controalelor fiind acela de a reduce riscul rutier şi de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau sub influenţa  substanţelor susceptibile a avea efecte psihoactive.
Ieri, au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul etilotest 547 de conducători auto, iar în cazul a 14 dintre aceştia aparatul a indicat valori pozitive (în 5 situaţii valorile afişate au impus întocmirea unor dosare de cercetare penală, iar în 9 situaţii au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice). 
Exemple semnificative: 
La data de 20 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe DN1B, din direcţia Ploieşti către Buzău. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Tot ieri, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism ce se deplasa pe strada Transilvanei din Ploieşti. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea testării fiind de 0,42 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În cazurile prezentate mai sus, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Reamintim conducătorilor auto faptul că atunci când se urca la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a alor substanţe, atât simţurile le sunt reduse, cât şi capacitatea de concentrare şi reacţie, fiind un pericol pentru ei înşişi şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.
 
Foto cu caracter ilustrativ