IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.18 iunie 2021
Cercetat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
Joi dimineaţă,  poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că, în timp ce se afla în autoturismul parcat, în zona Bariera Bucov, o persoană cunoscută ar fi lovit caroseria maşinii, folosind un obiect contondent, provocând mai multe distrugeri.
Poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de săvârşirea faptei, bărbatul fiind condus la sediul Secţiei de Poliţie nr. 1 Ploieşti pentru audieri. Din cercetări a reieşit faptul că aspectele sesizate se confirmă, bărbatul părăsind locul după producerea incidentului. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În urma administrării probatoriului, făţă de bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere legală.
La volan, sub influenţa alcoolului
Tot joi, în jurul orei 20:30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe DC 161, pe raza comunei Ariceştii Zeletin,  la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medical în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă
Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.
În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuaţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiţi sistemele hands-free.
Pe drumurile publice, bicicleta trebuie echipată cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcţional, de direcţie, cu lumini corespunzătoare şi dotată cu sistem de avertizare sonoră şi cu dispozitive fluorescent-reflectorizante. 
Pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locuri marcate şi numai la culoarea verde a semaforului electric, după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
Foto cu caracter ilustrativ