IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.12 IUNIE 2021
Depistat  în flagrant de politiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 3 Blejoi
 
Ieri, ca urmare a activităţilor efectuate, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 3 Blejoi au depistat în flagrant un bărbat din judeţul Prahova care i-ar fi pretins sume de bani unei femei, sub pretextul că este “poliţist la DIICOT” şi că va interveni pentru a facilita ştergerea unor creanţe la ANAF ca urmare a unor sancţiuni contravenţionale. 
 
Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 300 de lei de la persoana vătămată. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, fiind prezentat parchetului şi instanţei competente care a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. 
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 3 Blejoi în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea dus la îndeplinire de poliţişti
 
Ieri, în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadru IPJ Prahova au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Constanţa, privind pe un bărbat din comuna Dumbrava.
Cel  în cauză a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.
 
Cercetat pentru conducere fără permis
 
La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Servicului Rutier au depistat în trafic un conducător auto care conducea un autovehicul pe DN1, în apropiere de Băicoi, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum, respectiv rulând cu o viteză de 137 km/h.
Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire, iar întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea acestuia, reuşindu-se oprirea şi identificarea conducătorului în zona Centura de Vest Ploieşti. 
Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Foto cu caracter ilustrativ