ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.8 iunie 2021
În perioada 07 – 08 iunie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni, din care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 21 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii,  1 misiune pentru înlăturarea efectelor negative generate de fenomene meteorologice, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană etc. 
21 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, fără victime.
O familie din localitatea prahoveană Filipeştii de Pădure a rămas fără acoperiş deasupra capului după ce un incendiu violent care le-a mistuit întreaga locuinţă, dar şi anexele acesteia. Alarma s-a dat luni, în jurul orei 17.10. 
Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere de la Detaşamentul de Pompieri Moreni. Având în vedere amploarea şi intensitatea evenimentului în sprijin au fost mobilizate alte 3 maşini de stingere de la Detaşamentul de Pompieri Câmpina. 
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent, pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp, cuprinzând obiectele de mobilier şi alte bunuri din gospodărie (motocultoare, maşini de tuns gazonul, aparate de sudură, polizoare, bormaşini etc).
Se pare că focul a pornit din cauza unui frigider defect, amplasat ori neprotejat corespunzător.
În jurul orei 23:57, un alt incendiu a cuprins o locuinţă situată pe strada Crivăt din municipiul Ploieşti.
La sosirea echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta în două camere aflate la mansardă pe o suprafaţă de apoximativ 50 mp, cu pricol de propagare la întreaga locuinţă. 
Proprietarul, un tânăr de 20 de ani prezenta arsuri minore de gradul I la tălpi, a fost asistat medical la locul evenimentului, însă a refuzat transportul la spital. Incendiul a izbuncit, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
Pe parcursul zilei de luni, o autospecială de stingere a refulat peste 150 tone de apă şi a acţionat pentru înlăturarea efectelor negative rezultate ca urmare a incendiului de la incineratorul de deşeuri din Parcul Indistrial Brazi. Şi astăzi, începând cu ora trasmiterii prezentei informări o autospecială de pompieri va interveni în zonă. 
Luni, în jurul orei 13:09, un echipaj de pompieri a acţionat cu o motopompă pentru a evacua apa din subsolul unei gospodării din municipiul Câmpina, strada Constantin Istrati. Subsolul a fost inundat ca urmare a ploilor din ultima perioadă.
 
Foto cu caracter ilustrativ