IJP PRAHOVA.Buletin de presa.31 mai 2021
 
Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni 
La data de 30 mai a.c., în jurul orei 03:00 poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de poliţie Blejoi au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada Fabricilor, din comuna Bucov. În urma verificărlor s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind transportat la o unitate medicală i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.
Sâmbătă, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, pe raza localităţii Gâlmeea, un conducător auto aflat la volanul unui autoturism care circula pe direcţia Gâlmeea către Seciu. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că barbatul conducea un autoturism, deşi avea acest drept suspendat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având permisul de conducere suspendat.
Acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, desfăşurate de poliţiştii prahoveni
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire    la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 35 de societăţi comerciale, 335 de locatii de interes şi 92 de mijloace de transport.
 Pentru abaterile constatate au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale în     valoare de aproximativ 19.000 de lei.
Amintim faptul că portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, precum şi în spaţii publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun.
 
 
Foto cu caracter ilustrativ