Comunicat Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova. Transportul elevilor – un pariu de necâştigat!
În data de 27 mai 2021, în jurul prânzului, trei autocare ale Carpatia Tour, care transportau zeci de elevi ploieşteni spre Municipiul Bucureşti au fost oprite de către poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Prahova în localitatea Bărcăneşti. În urma controalelor efectuate de oamenii legi, s-a constatat faptul că niciunul dintre cele trei autocare nu avea asigurarea valabilă, motiv pentru care au fost reţinute plăcuţele şi certificatele de înmatriculare, iar atât elevii, cât şi cadrele didactice ce îi însoţeau au fost nevoiţi să coboare şi să aştepte ca alte autocare să îi preia pentru a ajunge la destinaţie.
 
Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova, unica structură de reprezentare a celor aproape 100.000 de elevi din judeţul Prahova atrage atenţia transportatorilor, publici şi privaţi, că orice activitate care presupune transportul de persoane, în special cel al copiilor şi elevilor, trebuie să se realizeze în condiţii de maximă siguranţă, respectând toate prevederile legislaţiei şi regulamentelor în vigoare.
 
Reprezentanţii elevilor prahoveni îşi exprimă dezacordul, atât în raport cu modul în care organizatorii deplasării au ales operatorul de transport, fără a verifica dacă acesta poate asigura respectarea normelor legislative în vigoare, dar şi siguranţa pentru toţi participanţii. De asemenea, Consiliul Judeţean al Elevilor Prahova condamnă lipsa de responsabilitate a Carpatia Tour, care, deşi nu deţinea asigurări valabile pentru cele trei autocare, au ales să transporte un număr semnificativ de tineri. 
 
„Cele trei autocare pline de elevi, oprite în Bărcăneşti pentru că nu deţineau o asigurare valabilă este dovada clară a faptului că avem nevoie de verificări atente efectuate de conducerile unităţilor de învăţământ, înainte ca acestea să aleagă operatorul care va asigura transportul elevilor pe perioada unei deplasări. Este inacceptabil faptul că zeci de elevi au fost victimele iresponsabilităţii organizatorilor şi operatorului Carpatia Tour, iar astfel de cazuri ar trebui să nu se mai repete.”, a declarat Robert Avram, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Prahova.
 
Foto grafica :Andreea Constantinescu, graphic designer în cadrul Biroului de Presă al Consiliului Judeţean al Elevilor Prahova