IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.26 MAI 2021
 
LA VOLAN, SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
Ieri, în jurul orei 14:30,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au observat pe  DJ 100 D, în comuna Scorţeni, un autoturism staţionat, ieşit de pe partea carosabilă, care prezenta avarii, la volan fiind depistată o persoană de sex masculin. Din cercetări, a rezultat faptul că, în timp ce se afla la volanul autoturismului, conducătorul auto a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unui imobil şi cu un indicator rutier. Întrucât bărbatul de 33 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Tot  ieri, în jurul orei 21:00, pe Bulevardul Independenţei din oraşul Plopeni patrula de siguranţă publică a depistat în trafic un conducător auto, în vârstă de 44 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată o valoare de 2,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
DOSAR PENAL PENTRU INFRACŢIUNEA DE ÎNSUŞIRE A BUNULUI GĂSIT SAU AJUNS DIN EROARE LA FĂPTUITOR
La data de 25 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că la data de 8 mai a.c., în timp ce se afla în incinta unui supermarket din Ploieşti, ar fi pierdut suma de 2.100 de lei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că la scurt timp după, o femeie ar fi observat pe pardoseală banii, moment în care i-ar fi introdus în geanta personală. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate. În cauză, a fost întocmit  dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Reamintim că, din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune.
 
Foto cu caracter ilustrativ