Situaţia COVID-19 şi a vaccinării anti SARS-CoV-2, în Prahova, 23 mai 2021.35 cazuri noi

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 35.036 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 1.312 pacienţi au decedat, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în rândul unei persoane de sex masculin (87 ani), cu comorbidităţi.

Cele 35 de persoane nou înregistrate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

 

Grupa de vârstă (ani)

Număr persoane

0 – 18

1

19 – 29

0

30 – 39

4

40 – 49

8

50 – 59

6

60 – 69

9

70 – 79

6

80 – 89

1

Peste 90

0

Total

35

 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 508, dintre care 194 de paturi sunt ocupate. La ATI, 28 de locuri din din care 21 de locuri pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. (*Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta).

 

Incidenţa cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din judeţ, calculată la 1000 de locuitori, este de 0.80.

Pe parcursul zilei precedente, în Prahova, au fost realizate 765 de teste, conform centralizării DSP Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1.675 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către D.S.P. Prahova. 165 autovehicule au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului. Au fost verificate 84 de societăţi comerciale şi 616 obiective/locaţii unde se formează aglomerări umane (gări, terase, pieţe, zone de agrement, unităţi turistice, restaurante etc).

În urma acestor demersuri au fost aplicate 18 de sancţiuni în valoare totală de 0 lei.

 

-----------------------------------

Conform informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până , 22 mai 2021, ora 21:30, în judeţul Prahova au ajuns 281.485 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 219.765 doze Pfizer/BioNTech, 32.020 produse de compania Moderna, 24.900 de doze AstraZeneca, dar şi 4.800 de doze Johnson & Johnson

Dintre acestea, au fost administrate 266.602 doze.

115.299 de persoane au fost imunizate, în judeţul nostru, şi cu cea de-a doua doză de vaccin.

Stocul disponibil, în acest moment, este de 14.484 doze vaccin.

De la debutul vaccinării şi până în prezent, au fost înregistrate 399 doze „pierdute“ şi 49 de reacţii adverse post imunizare (RAPI).

 

-----------------------------------

ADEVERINŢA DE VACCINARE POATE FI OBŢINUTĂ ÎN FORMAT ELECTRONIC

Persoanele care au primit cele două doze de vaccin îşi pot descărca adeverinţa de vaccinare în format electronic, direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, de pe site-ul: https://adulti.renv.ro;

Fişierul primit (adeverinţa) este deja semnat electronic de către platformă.

Documentul conţine ambele date de vaccinare şi datele de identificare ale persoanei.

-----------------------------------

!!! DIN MERS IMUNIZAREA ESTE MAI SIMPLĂ !!!

Primul centru de vaccinare de tip drive-through din Prahova, se va deschide în parcarea centrului comercial Ploieşti Shopping City, în perioada 27 - 30 mai.

Vaccinul folosit va fi cel produs de compania Pfizer BioNTech.

Centrul de vaccinare va fi de tip drive-through (fără părăsirea maşinilor personale).

Vino cu maşina personală!

Rapid! Fără Programare! Doar cu actul de identitate!

Adeverinţă eliberată pe loc!

 Evenimentul este organizat de Instituţia Prefectului Prahova, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria comunei Blejoi în parteneriat cu Ploieşti Shopping City, dar şi cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, ISU Prahova, I.P.J.Prahova, I.J.J. Prahova, S.A.J. Prahova şi STS.

 

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi cetăţeni:

PURTAŢI CORECT MASCA DE PROTECŢIE, aruncaţi-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac şi spălaţi-vă imediat mâinile cu apă şi săpun sau dezinfectaţi-vă cu soluţii pe bază de alcool;

NU ATINGEŢI ochii, gura, nasul dacă nu v-aţi spălat pe mâini;

RESPECTAŢI DISTANŢA de cel puţin 1,5 metri faţă de alte persoane, chiar şi în cadrul întâlnirilor familiale, pentru a proteja membrii familiei aflaţi în situaţie de risc;

EVITAŢI zonele aglomerate;

CURĂŢAŢI periodic suprafeţele de contact (mânere, mese etc.) cu soluţie dezinfectantă;

CONSULTAŢI periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Platforma naţională cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 este actualizată permanent, conţine informaţii despre procesul de vaccinare din România, ghiduri de comunicare medicală şi alte date oficiale de interes, putând fi accesată la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/ şi prin intermediul paginii oficiale Facebook RO Vaccinare https://www.facebook.com/RO-Vaccinare-101845835162501

 

Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea „Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE – 0800.800.358.

 

Doar printr-un efort comun şi susţinut vom putea limita răspândirea infecţiilor cu SARS-CoV-2.

 

 

Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova