Programul MOL de promovare a talentelor adresat sportivilor şi artiştilor cu rezultate deosebite dă startul înscrierilor pentru ediţia 2021
 
 
MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor
Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei
Înscrierile se pot face online timp de o lună de zile, până la data de 19 iunie 2021
Patru sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost susţinuţi prin Programul MOL de promovare a talentelor la începutul carierei
 
19 mai 2021, Cluj-Napoca – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor adresat tinerilor sportivi şi artiştilor cu performanţe deosebite. Prin Programul organizat pe bază de concurs de proiecte se oferă susţinere financiară în valoare totală de 560.000 de lei pentru achiziţia de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri. 
 
„Ne bucurăm că prin susţinerea oferită în cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din ţară în acest domeniu am contribuit inclusiv la pregătirea unor sportivi care au ajuns să facă parte din Echipa Olimpică a României. Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se văd rezultatele  anilor de muncă în sprijinul talentului şi performanţei. Dorim să le arătăm tinerilor minunaţi din comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea că prin muncă, perseverenţă şi consecvenţă se dezvoltă talentul, se pot schimba  perspective şi chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România. 
 
Patru sportivi susţinuţi în cadrul ediţiilor precedente ale Programului s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an. Szocs Bernadette – tenis de masă, Robert Glinţă, Daniel Martin şi David Popovici – înot, sunt beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, ediţiile 2009, 2012-2018, 2016-2018 şi 2020, respectiv 2018 şi 2020, şi fac parte din Echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. 
 
Detalii Program MOL de promovare a talentelor 2021
Înscrierile se pot face online până la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundaţiei Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât şi de echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile trebuie însoţite de o descriere a rezultatelor solicitanţilor, de recomandările profesorilor şi antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală şi bugetul necesar pentru realizarea proiectului. Fondul total de sponsorizare alocat ediţiei 2021 este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artişti cu vârste între 8 şi 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susţinere în scopul participării la concursuri.
 
„Având în vedere numărul redus de concursuri şi festivaluri la care au putut participa tinerii sportivi şi artişti în ultimul an, recomandarea antrenorilor, profesorilor, federaţiilor sportive şi organizaţiilor artistice din domeniul în care tinerii solicitanţi de finanţare îşi desfăşoară activitatea capătă un rol mai accentuat în susţinerea proiectelor depuse. Oferim informaţii celor interesaţi pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună de zile. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, una destul de simplă, şi să ne contacteze dacă doresc informaţii suplimentare faţă de cele cuprinse pe website-ul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunţul şi formularul de înscriere online”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
 
Pe parcursul  celor 15 ediţii ale Programului au fost susţinuţi 2.766 de tineri prin finanţarea unui numă de 2.223 de proiecte la nivel naţional, bugetul total alocat fiind în cuantum de 4.900.000 lei.
 
Despre Program
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. 
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, şi corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanţarea totală a ediţiei a 16-a, 220.000 lei sunt destinaţi sportului, 200.000 lei domeniului artelor şi 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori şi au depăşit vârsta majoratului. 
Solicitările pot fi depuse până la data de 19 iunie 2021, iar detaliile programului pot fi găsite accesând: www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secţiunea artă.
 
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de 25 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 243 de staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor. 
 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.933 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 243 în Romania.
 
Despre Fundaţia Pentru Comunitate
Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină de asemenea copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea şi reabilitarea lor. 
Sursa:Comunicat de presa Fundatia Pentru Comunitate