BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.19 mai 2021
 
În perioada 18 – 19 mai, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 50 misiuni, din care 23 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 22 urgenţe medicale şi 5 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, o descarcerare, 11 intervenţii la fenomene hidro meteorologice, precum şi în alte 8 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană etc.
 
21 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în urma cărora 5 persoane şi-au pierdut viaţa şi 1 a fost rănită şi transportată de urgenţă la spital.
 
Codul galben de vânt puternic care afectează judeţul a produs efecte imediat de la instituire, 10 copaci şi un stâlp de curent au căzut pe partea carosabilă, căi de acces şi pe autoturisme. Pompierii prahoveni au intervenit cu ajutorul drujbelor pentru degajarea copacilor în localităţile Pleaşa, Chiţorani, Floreşti şi municipiul Ploieşti.
 
Pe strazile Aleea Profesorilor, Spitalului, Brazdei, Gheorghe Grigore Cantacuzino, Iezeului, Mărăşeşti, Gheorghe Doja şi Republicii din municipiul Ploieşti au fost îndepărtaţi 8 copaci.
 
O situaţie deosebită a avut loc pe tronsonul cuprins între Brazi şi ramnificaţia Ploieşti Triaj, după ce un copac a fost doborât de vînt şi a căzut peste cablul de înaltă tensiune al căii ferate. Din această cauza 17 trenuri care mergeau din direcţiile Braşov şi Buzău au înregistrat întârzieri.
 
***
 
Pe durata manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.
 
În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia.
 
Dacă vă aflaţi în autovehicul, trebuie să vă îndepăraţi, pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămâneţi în interiorul autovehiculului şi să purtaţi centura de siguranţă.
 
Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile.