IJP PRAHOVA.COMUNICAT DE  PRESĂ.19 MAI 2021
CONTROALE PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII TRANSPORTULUI  ÎN REGIM TAXI
 
Astăzi, în intervalul orar 09:30-13:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului în regim taxi, în municipiul Ploieşti. Au fost verificate peste 90 de autovehicule în regim taxi, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri la regimul rutier. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 19.000 de lei. 
 
RECOMANDĂRILE POLIŢIŞTILOR RUTIERI  PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ, ÎN CONDIŢII DE PLOAIE
 
Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 19 mai (ora 17:00) - 21 mai (ora 11:00), poliţiştii prahoveni se află la datorie pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice. 
Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule, bicicliştilor şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic şi să respecte regulile de circulaţie. Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiţi telefonul sau alte dispozitive mobile în timp ce conduceţi.
 
RECOMANDĂRI:
 
înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în stare bună de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o asigurare temeinică, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur. 
pe drumurile publice, bicicleta trebuie echipată cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcţional, de direcţie, cu lumini corespunzătoare şi dotată cu sistem de avertizare sonoră şi cu dispozitive fluorescent-reflectorizante. 
pietonii sunt sfătuiţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locuri marcate şi numai la culoarea verde a semaforului electric, după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.