ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.17 mai 2021
Alertă radioactivă la o rafinărie din Prahova!
Pompierii militari au fost în alertaţi vineri, în jurul orei 13,00 după o solicitare referitoare la prezenta unui element radioactiv provenit de la o antenă tip paratrăsnet, pe amplasamentul fostei rafinării Astra din municipiul Ploieşti. 
Nivelul de radioactivitate a fost depăşit, măsurătorile indicând prezenţa a 3.700 cps, respectiv elementul cobalt. O autospecială CBRN de la USISU Ciolpani împreună cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Prahova, s-au deplasat de urgenţă pentru asigurarea măsurilor specifice în astfel de situaţii. Zona a fost izolată pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. 
Totodată, s-a făcut solicitare către autoritatea competenă, respectiv Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, pentru a recupera sursa.
Materialul contaminat (cutie de protecţie de aproximativ 20/20 cm) a fost ridicat de către o echipa medică şi depozitat, măsurătorile ulterioare stabilind că nu mai sunt radiaţii.
La faţa locului s-au deplasat echipe de specialişti din cadrul ISU Prahova şi USISU Ciolpani, SIAS, DSP, Garda de Mediu, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, o echipă complexă de cercetare, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.
Copaci căzuţi din cauza vântului puternic!
Un echipaj de pompieri a fost alertat vineri după-amiază, în jurul orei 14:40, pe strada Cornăţel din municipiul Ploieşti după ce un copac a căzut peste un autoturism. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Salvatorii au acţionat pentru degajarea copacului de pe autoturism şi partea carosabilă.
Din cauza vântului puternic un alt copac a căzut pe partea carosabilă vineri, în jurul orei 17:39, în localitatea Ariceştii Rahtivani. Pompierii au acţionat cu drujbe pentru a tăia copacul care afecta circulaţia.
Bar protejat în urma unui incendiu!
Un scurticircuit electric de la un frigider a produs pagube însemnate unui bar din satul Băteşti, localitatea prahoveană Brazi. Două autospeciale de stingere au fost mobilizate vineri, în jurul orei 18:16 după un anunţ referitor la un incendiu. La sosirea foţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la o vitrină frigorifică, un aparat de aer condiţionat şi plafonul pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp.
Locuinţă mistuită de flăcări!
Sâmbătă noaptea, în jurul orei 01:40, un incendiu violent a cuprins o locuinţă aflată pe strada Negru Vodă din municipiul Ploieşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp cu pericol de propagare la alte locuinţe aflate în apropiere. Incendiul a mistuit acoperişul, hainele, mobilierul şi electrocasnicele. La faţa locului au acţionat 6 maşini de stingere şi o ambulanţă SMURD. Focul a pornit de la un aparat de gătit improvizat.
Un bărbat a murit în pădurea din Lapoş!
Un bărbat de 46 de ani şi-a pierdut viaţa după ce mai mulţi copaci au luat-o la vale şi        l-au lovit provocându-i traumatisme grave. Evenimentul a avut loc într-o exploataţie forestieră din localitatea Lapoş. Bărbatul tăia copaci şi urma să îi încarce în vederea transportului. Echipajele de pompieri s-au deplasat aproximativ 4 km pe un teren accidentat pentru a ajunge la victima, dar din păcate pentru aceasta nu se mai putea face nimic.
Viaţa are prioritate! 
Un cumplit accident de circulaţie a avut loc sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14:25 pe strada Orzoaia de Jos din localitatea prahoveană Urlaţi. Impactul violent s-a produs între un autoturism şi o motocicletă. Motociclistul în vârstă de 21 de ani a murit imediat după impact, iar conducătorul autoturismului a refuzat evaluarea medicală şi transportul la spital. La faţa locului au fost mobilizate un echipaj de stingere şi o ambulanţă SMURD.
Circulaţie feroviară blocată!
Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină sâmbătă seara la un incident care s-a produs pe calea ferată care leagă Ploieştiul de Urziceni. Un tren de călători al unei companii private a agăţat şi rupt cablurile de înaltă tensiune. Mai multe crengi au căzut pe liniile de cale ferată, ulterior fiind acroşate de un tren care circula din direcţia Urziceni spre Staţia Ploieşti Sud, în care se aflau 15 călători. Circulaţia feroviară a fost blocată până la remedierea defecţiunii.
Locuinţă şi anexe gospodăreşti mistuite de flăcări!
În data de 16.05.2021, în jurul orei 01:13 pompierii prahoveni au fost anuntaţi prin SNUAU 112  despre  izbucnirea unui incendiu la două anexe gospodăreşti şi o locuinţa în localitatea prahoveană Boldeşti-Scăeni. La sosirea echiapjelor de pompieri, incendiul se manifesta violent şi generalizat la o anexă gospodărească, ulterior propagându-se cu repezicine şi la locuinţă şi o altă anexă, pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp. La faţa locului au fost mobilizate operativ 3 maşini de stingere şi 1 ambulanţă. Pompierii au salvat 10 păsări, dar din nefericire alte 20 au murit în incendiu. Focul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui acumulator electric defect.
Un tânăr a rămas încarcerat!
Sâmbătă seara, în jurul orei 22:53, un autoturism în care se afla doar conducărul auto a căzut de pe un pod la o diferenţă de nivel de aproximativ 4 m. Evenimentul a avut loc pe strada Muscel din municipiul Câmpina. În urma impactului şoferul de 21 de ani a rămas încarcerat. A fost scos rapid dintre fiarele contorsionate şi transportat la spital prezentând mai multe traumatisme.