BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.12 mai 2021
 
În perioada 11 – 12 mai, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni, din care 16 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 16 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii de vegetaţie uscată, precum şi în alte 14 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asistenţă persoană, transport persoană supraponderală etc. 
19 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. 
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 6 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital.
 
Misiuni relevante
 
Un minor de 13 ani a suferit arsuri de gradul I, II şi III pe 40% din suprafaţa corporală, fiind transportat de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din municipiul Ploieşti. Evenimentul a avut loc marţi, în jurul orei 18:24.
Băiatul a suferit arsuri după ce a atins cu undiţa firul de contact al căii ferate eletrcificate, în timp ce se afla la pescuit împreună cu alţi apropiaţi, în apropierea unei bălţi din satul Tătărani. La faţa locului au fost mobilizate operativ o maşină de stingere şi o descarcerare.
***
Nu uitaţi! Orice contact direct sau indirect, prin intermediul unor obiecte care conduc energia electrică, cu o linie electrică aeriană duce la electrocutare şi la urmări grave! 
 Fii responsabil şi, cel mai important, nu îţi lăsa copiii să se joace în apropierea acestora!
Pescuitul este interzis în apropierea liniilor electrice aeriene.
Oricât de mult aţi iubi acest hobby, nu vă puneţi în pericol viata folosind unelte din fibră de carbon sub liniile electrice aeriene sau în apropierea acestora! 
Fibra de carbon este un bun conductor electric şi, în eventualitatea nefericită în care intră în zona de amorsare a arcului electric sau în contact cu o linie electrică în funcţiune, vă veţi electrocuta!
Copiii au dreptul la siguranţă! Noi credem cu tărie asta şi încercăm prin toate mesajele pe care le transmitem atât în social media, cât şi pe alte canale, să îi convingem pe cei mari să aibă grijă ca acest drept să fie respectat.
Un incendiu puternic a avut loc aseară, în jurul orei 21: 32 în satul Seciuri din localitatea prahoveană Şotrile. Flăcările au cuprins imediat 1 ha de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş în interiorul pădurii din apropiere, fără a afecta coronamentul. Pompierii prahoveni s-au deplasat pedestru o distanţă de aproximativ 3 km până la locul intervenţiei, unde au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea flăcărilor. Se pare ca incendiul a pornit de un foc deschis în spaţii deschise.
 
***
Este INTERZIS să faci foc deschis pentru arderea vegetaţiei uscate!
Chiar dacă vorbim despre mirişti, terenuri agricole sau pajişti, incendierea acestora pentru a scăpa de resturile vegetale este strict interzisă şi se pedepseşte prin lege!
Dacă încalci această prevedere poţi fi sancţionat cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, iar firmele vor primi amenzi cuprinse între 25.000 lei şi 50.000 lei!
Nu uitaţi: focul se extinde cu repeziciune, mai ales dacă bate vântul, şi poate pune în pericol viaţa voastră şi a celor dragi!
 
Foto cu caracter ilustrativ