ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 10 mai 2021
În perioada 07 – 10 mai, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 94 misiuni, din care 28 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 62 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 7 incendii, 1 descarcerare, 2 asanări de muniţie,  precum şi în alte 18 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, etc. 
68 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. În perioada menţionată 5 persoane şi-au pierdut viaţa din care 2 în accidente rutiere, 2 ca urmare a unor afecţiuni medicale şi 1 într-o situaţie de urgenţă.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în urma cărora 7 persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital.
Misiuni relevante.
481 preşcolari, şcolari, cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 din localitatea Mizil au fost evacuaţi preventiv după un anunt referitor la prezenţa unui element de muniţie, respectiv o lovitură pentru aruncător de calibru 60 mm, fără focos, provenind din cel de-al Doilea Război Mondial. 
Acesta a fost găsit  într- o anexă a şcolii în timp ce se executau lucrări de întreţinere şi reparaţii.
La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi autospeciala pirotehnică.
Echipajele au acţionat pentru evacuarea persoanelor şi asigurarea unui perimetru de siguranţă, accesul în zonă fiind interzis până la ridicarea muniţiei.
Muniţia a fost rificată în condiţii de siguranţă, fiind transportată la USISU Ciolpani.
Vineri, 07 mai, în jurul orei 14:54, a avut loc un accident teribil pe DN1, în zona cartierului Lilieşti din localitatea prahoveană Băicoi, soldat cu doi morţi şi doi răniţi. Şoferul, în vârstă de 55 de ani, şi o femeie de 50 şi-au pierdut viaţa. În autoturism mai erau doi tineri, un băiat de 22 de ani şi o fată de 17 ani. La faţa locului au intervenit trei ambulanţe, dintre care una de Terapie intensivă mobilă, două echipaje de descarcerare şi o maşină de stingere. Două dintre persoanele care se aflau în autoturism, un bărbat de 55 de ani şi o femeie de 50 de ani, erau încarcerate şi inconştiente.
Traumatismele suferite le-au fost fatale. În interiorul maşinii erau şi doi tineri, un băiat de 22 de ani şi o adolescentă de 17 ani. Ambii au fost transportaţi la spital, tânărul în comă, starea lui fiind una critică, fata era conştienă şi stabilă.
O maşină a ars aseară, în jurul orei 22:38, în localitatea Blejoi, în dreptul unui supermarket. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la izolaţia cablurilor şi la bordul autoutilitarei.
Focul a pornit, cel mai probabil, de la un cablu electric fecet, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale pentru stingerea flăcărilor.
Casa unei familii din localitatea Dumbrăveşti s-a făcut scrum, sâmbătă noaptea în jurul orei 00:34. Flăcările violente au cuprins întreaga construcţie şi bunurile aferente, pe o suprafaţă de 80 mp. La faţa  locului au fost mobilizate 2 maşini de stingere, care au acţionat pentru stingerea incendiului şi împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.
Focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.