VITEZA EXCESIVĂ, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DIN PRAHOVA SI IALOMITA
Comunicat IJP Prahova
 
 
La data de 07 mai a.c., în intervalul orar 12:00-14:00,  poliţişti Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova cât şi poliţişti din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Ialomiţa au desfăşurat o acţiune comună pe raza celor două judeţe pe DN1 D, şi pe DJ 100C de pe raza localităţilor Baba Ana şi Fulga.    Acţiunea a vizat în mod special una dintre principalele cauze generatoare de accidente mortale precum combaterea şi prevenirea conducerii cu viteză excesivă, totodată aflându-se  în atenţia poliţiştilor şi alte cauze precum conducerea sub influenţa alcoolului sau conducerea autovehiculelor pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. 
 
În cadrul acţiunii au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 18.500 de lei, 28 dintre ele fiind aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză, fiind reţinute astfel patru permise de conducere. De asemenea, pentru neregulile constatate au fost reţinute şi trei certificate de înmatriculare.
Astfel de acţiuni se organizează permanent de către poliţiştii rutieri pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice. 
 
Recomandăm participanţilor la trafic să adopte o viteză regulamentară în trafic, să nu consume alcool înainte şi în timp ce vor conduce pe drumurile publice şi, totodată, să nu se angajeze în traversarea neregulamentară a părţii carosabile. 
 
Exemple: 
 
La data de 07 mai a.c., poliţiştii au identificat trei bărbaţi, pe DN1 D, pe raza localităţii Ciorani, conducând cu viteze de 115 km/h, 110 km/h, respectiv 102 km/h. În toate aceste cazuri fiind dispusă măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Foto cu caracter ilustrativ/news.ro