ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.5 mai 2021
În perioada 04 – 05 mai, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 40 misiuni, din care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 29 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, etc. 
29 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD, iar alte 2 şi-au pierdut viaţa din motive medicale.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în urma cărora 3 persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital.
Misiuni relevante
O locuinţă din localitatea Vălenii de Munte a fost mistuită de flăcări în toiul nopţii, după ce un incendiu violent a cuprins întreaga gospodărie. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp. Alarma s-a dat în jurul orei 03:37, la faţa locului fiind mobilizate de urgenţă două maşini de stingere, o maşină de grupă operativă şi o ambulanţă.
Se pare că focul a pornit de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Pompierii din cadrul Detaşamentului Vălenii de Munte au intervenit pentru a stinge acoperişul care ardea violent şi pentru a limita pagubele.
Scurtcircuitul este una dintre cauzele probabile de producere a incendiilor în locuinţe. 
Incendiile de natură electrică pot fi prevenite respectând următoarele măsuri:
✔ efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
✔ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
✔ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
✔ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
O maşină a ars ca o torţă aseară, în jurul orei 19:32, în localitatea Târşorul Vechi, satul Strejnicu. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenţiei, maşina era parcată iar conducătorul auto a reuşit să iasă imediat ce a văzut că iese fum de sub maşină. Focul a pornit, cel mai probabil, de la toba de eşapament în contact cu scurgeri de lichide combustibile. Pompierii militari au acţionat cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor.
 
Foto cu caracter ilustrativ