ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.4 mai 2021
 
În minivacanţa 28 aprilie – 04 mai,  pompierii militari prahoveni au stins 13 incendii , din care 7 de vegetaţie uscată şi au asistat medical 141 de persoane. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie. 
În această perioadă, s-au înregistrat 218 misiuni din care 76 situaţii de urgenţă, echipajele ISU fiind solicitate la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 148 cazuri SMURD, precum şi la 24 acţiuni pentru protecţia comunităţilor. 
De asemenea, în cele cinci zile, 195 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere, din nefericire 2 persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 9 persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna premergătoare vacanţei, inspectorii de prevenire au derulat 13 activităţi de îndrumare şi control preponderent la unităţi de cult şi ansambluri mănăstireşti. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă a fost aplicată o amendă, în cuantum de 10.000 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 42 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 3 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 42 de sancţiuni, cuprinzând 41 avertismente şi o amendă.
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creştere a numărului de incendii (7), în special pe fondul igienizărilor de sezon, le reamintim cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi de până la 6.000 lei. 
De asemenea, 19 echipaje de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat pe timpul Slujbei de Înviere, prima intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la biserici şi mănăstiri din judeţ.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.