BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.26 aprilie 2021
În perioada 23 - 26 aprilie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 96 misiuni, din care 34 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 58 urgenţe medicale şi 4 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 7 incendii, precum şi în alte 20 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, degajare copaci de pe autoturisme  etc. 
64 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital. Din nefericire, 3 persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a accidentelor rutiere în care au fost implicate.
În săptămâna 19 – 23 aprilie, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 17 de activităţi de informare, acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unităşi de cult şi obiective cu risc mare de producere a unor situaţii de urgenţă. Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 93 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă,  din care 32 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 88 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 11.500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 28 de instruiri şi exerciţii la care au participat 187 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
Misiuni relevante
Luni dimineaţă, în jurul orei 04:06, pe DJ 102 D, în comuna Baba Ana, a avut loc un accident rutier în care un autoturism cu 3 ocupanţi s-a răsturnat. În urma impactului doi  bărbaţi în vârstă de 31 si 29 de ani şi-au pierdut viaţa şi un altul în vârstă de 30 de ani a fost rănit grav şi transportat de urgenţă la spital.
Pompierii prahoveni au fost mobilizaţi de urgenţă la locul evenimentului cu o maşină de stingere, o descarcerare şi o ambulanţă.
Vineri, în jurul orei 16:23, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe DN1, în dreptul localităţii Cornu în care au fost implicate 3 autoturisme cu 10 ocupanţi, din care 2 minori. 
3 victime (2 adulţi şi 1 minor) au fost transportate de urgenţă la spital, prezentând diferite traumatisme. Din nefericire, un bărbat de 52 de ani a fost declarat decedat de către medicul sosit la locul intervenţiei. La faţa locului au fost mobilizate de urgenţă o autospecială de stingere, două ambulanţe SMURD din care una de terapie intensivă mobilă şi două ambulanţe tip B de la SAJ Prahova.      
Tot vineri, în jurul orei 18:48, un echipaj SMURD de la Garda de Intervenţie Băicoi în colaborare cu echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă au acţionat în localitatea Filipeştii de Pădure, la o urgenţă medicală în urma căreia un bărbat de 54 de ani a suferit un stop cardio-respirator ca urmare a ingurgitării unui bol alimentar. Bolul alimentar a fost extras de către medic, imediat s-au început manevrele de resuscitare cu răspuns favorabil, ulterior bărbatul a fost transportat la UPU Ploieşti.