IJP Prahova.Acţiune pentru prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul rutier
La data de 22 aprilie a.c., în intervalul orar 15:00-19:00,  poliţişti din cadrul  Serviciului Rutier, Biroului Rutier Ploieşti şi Secţiei de Poliţie Rurală Puchenii Mari au desfăşurat o acţiune pe DJ 101D, DJ 139 si DJ 100 E, pe raza localităţilor Râfov, Pietroşani,  Olari, Fînari şi  Balta Doamnei din judeţul Prahova.  Acţiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente cum ar fi consumul de alcool la volan, viteza excesivă, şi totodată descurajarea persoanelor care conduc autovehicule fără a avea acest drept. 
 
În cadrul acţiunii au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 11.000 de lei, 11 dintre ele fiind aplicate pentru încălcarea limitelor legale de viteză. Pentru neregulile constatate au fost reţinute două certificate de înmatriculare şi un permis de conducere pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
 Serviciul Rutier Prahova organizează permanent astfel de acţiuni pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judet.
 
Recomandăm participanţilor la trafic să adopte o viteză regulamentară în trafic, să nu consume alcool înainte şi în timp ce vor conduce pe drumurile publice şi, totodată, să nu se angajeze în traversarea neregulamentară a părţii carosabile.