Activităţi desfăşurate de Poliţia Locală Ploieşti

 

În prima săptămână a lunii august 2017, Poliţia Locală Ploieşti a acţionat pe raza municipiului pentru prevenirea producerii de fapte antisociale, pentru păstrarea liniştii şi ordinii publice. Astfel, poliţiştii locali au aplicat un număr de 239 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 52.395 lei persoanelor depistate în timp ce încălcau prevederile legale cu privire la normele de convieţuire socială, gospodărirea localităţii ori respectarea unei bune conduite în traficul rutier.

În timpul activităţilor specifice de patrulare, poliţiştii locali au depistat persoane ce s-au făcut vinovate de consumul băuturilor alcoolice pe domeniul public, depozitarea deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, apelarea la mila publică, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spaţiile verzi, aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, dar şi deţinerea de acte de identitate expirate.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au efectuat controale specifice de depistare şi sancţionare a conducătorilor de autovehicule care nu au respectat prevederile legale referitoare la oprirea, parcarea şi staţionarea interzisă, sau accesul pe sens interzis.

Biroul  Protecţia  Mediului a acţionat în zona platformelor gospodăreşti de colectare a gunoiului menajer pentru identificarea persoanelor care strâng peturi sau ambalaje din metal, încălcând în acest fel prevederile legale referitoare la colectarea selectivă a deşeurile reciclabile. Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4900 lei şi confiscate 20 kg deşeuri din material plastic şi aluminiu, precum şi 50 kg sticlă.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 40 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare.

Serviciul Disciplină în Construcţii a efectuat controale în teren cu privire la sesizările referitoare la deteriorarea spaţiilor verzi, expunerea spre vânzare a autoturismelor în locuri publice sau ocuparea neautorizată a domeniului public.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au verificat asociaţiile de locatari şi proprietari, vizând completarea la zi a cărţii de imobil, existenţa avizierelor la parterul blocurilor şi a documentelor de informare a locatarilor.