Organizarea vaccinării împotriva COVID-19 prin intermediul operatorilor economici

Angajaţii şi membrii familiilor acestora se vor putea vaccina mult mai uşor, fără a fi nevoiţi să acceseze platforma de vaccinare sau să fie înscrişi pe listele de aşteptare.

Conform intrucţiunii nr.141/21.04.2021 a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, prin grija operatorilor economici, imunizarea se va putea realiza într-un spaţiu adecvat, identificat în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

Cei care vor avea acces la imunizarea prin organizarea unor astfel de centre sunt:

  1. angajaţii proprii
  2. angajaţii subcontractorilor
  3. membrii familiilor celor două tipuri de angajaţi.

Agenţii economici care doresc să amenajeze astfel de spaţii trebuie să asigure circuite de funcţionalitate adecvate atât procesului de vaccinare, cât şi asigurării sănătăţii şi securităţii muncii. De asemenea, vor dota aceste încăperi cu frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi cuprinse între +2 şi +8 grade Celsius, prevăzute cu termometru şi grafic de temperatură.

Vaccinarea se va face fără programarea prealabilă în platformă, fiind întocmite doar liste nominale cu cei eligibili care vor fi înaintate către DSP. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi li se va elibera adeverinţa de vaccinare

 Vaccinarea va fi făcută fie de către personalul medico-sanitar propriu al companiei, ce va fi arondat unui centru fix de vaccinare, fie de către echipe mobile organizate de către DSP Prahova, în funcţie de numărul de persoane care urmează a fi imunizate.

Stocurile de vaccin vor fi asigurate de către DSP în funcţie de numărul persoanelor înscrise.

Agenţii economici care intenţionează organizarea unor centre de vaccinare pentru angajaţii proprii şi familiile acestora se pot adresa către Centrul  Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova prin intermediul adresei de e-mail : cjcci.ph@isuprahova.ro şi la numărul de telefon: 0720259833

                 Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova