BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA .20 aprilie 2021
 
În perioada 19 - 20 aprilie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 28 misiuni, din care 5 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 20 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, precum şi în alte 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
20 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs pe raza localităţii Târşoru Vechi -  Centura de Vest, în urma căruia au fost implicate 4 autoturisme cu 12 ocupanţi. 5 persoane au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul către unitatea spitalicească.
Pompierii prahoveni au fost alertaţi luni seara, în jurul orei 20:32, după ce un incendiu violent a cuprins o locuinţă din localitatea Podenii Vechi.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat cuprinzând locuinţa pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp.
Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului şi protecţia vecinătăţilor.
În sprijinul echipajelor au acţionat şi pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bălţeşti.
Din primele cercetări se pare că focul a pornit de la un mijloc de încălzire locală nesupravegheat sau supraîncălzit.
Un foc deschis nesupravegheat a condus la izbucnirea unui incendiu care a cuprins mai multe furaje depozitate într-o gospodărie din localitatea Fântânele. Evenimentul a avut loc luni seara, în jurul orei 21:21 şi putea avea urmări grave şi pagube materiale importante.
Pompierii prahoveni au reuşi să lichideze focul în limitele găsite şi să diminueze considerabil pagubele.