ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 19 aprilie 2021
În perioada 16 - 19 aprilie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 84 misiuni, din care 22 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 57 urgenţe medicale şi 5 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 5 incendii, precum şi în alte 15 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
47 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere, în urma cărora 3 persoane au fost rănite şi transportate de urgenţă la spital.
În săptămâna 12 – 18 aprilie, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 24 de activităţi de informare, acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la societăţi care depozitează şi comercializează azotat de amoniu precum şi alte controale inopinate. Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 46 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă,  din care 12 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 33 avertismente şi 13 amenzi în cuantum de 37.000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 38 de instruiri şi exerciţii la care au participat 295 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
 
Misiuni relevante
 
O locuinţă din localitatea Bătrâni a fost mistuită de flăcări, în urma unui incendiu care a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 03:00. La locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere şi o autospecială de serviciu, care au acţionat pentru localizarea, lichidarea şi înlăturarea efectelor negative generate de incendiu. 
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga locuinţă pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, cuprinzând acoperişul, mobilierul, aparatura electrică şi electronică, precum şi 3 tone de fân, 2 mc cherestea, cereale, motoutilaje. Focul s-a propagat şi la o anexă folosită ca spaţiu comercial de închiriat, în care se afla mai multă marfă. Totodată, echipajele au scos din flăcări şi 18 animale care se aflau în gospodărie. Pompierii au protejat bunurile şi marfa din magazin în valoare de peste 50.000 lei. Incendiul a pornit din cauza unor conductori electrici improvizaţi.
 
Un mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit a distrus o anexă gospodărească din localitatea Breaza de Jos în totalitate. Evenimentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 09:52. La locul evenimentului au fost alertate 2 autospeciale de stingere. Din fericire nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale însemnate.
 
Un incendiu violent a cuprins sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 05.37 un siloz de cereale aflat pe şoseaua Vestului din municipiul Ploieşti. La faţa locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 1 autospecială de serviciu, 1 descarcerare şi 1 ambulanţă.
La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la etajul 9 al silozului, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp cuprinzînd mai multe resturi de cereale şi banda transportatoare. Ulterior, salvatorii au constatat că focul a cuprins şi etajele 10, 11, 12, respectiv tubulatura de vehiculare şi cantare. De la etajul 9 toată zona era inundată cu un fum dens. Din primele cerecetări se pare că focul a pornit de la un aparat electric defect, amplasat ori neizolat corespunzător.