ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.15 aprilie 2021
 
În perioada 14 - 15 aprilie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 23 misiuni, din care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 8 urgenţe medicale şi 5 misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea unui incendiu, precum şi în alte 7 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 10 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere în localităţile Dumbrava, Bucov (2), Băicoi şi municipiul Ploieşti. Din fericire, au fost doar tamponări fără victime.
Flăcări violente au mistuit în această dimineaţă, în jurul orei 06:50, o locuinţă din localitatea prahoveană Colceag.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, cu pericol de propagare la locuinţa din apropiere. După aproximativ o oră de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să domolească flăcările şi să protejeze locuinţa învecinată.
La faţa locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere şi 1 ambulanţă.
Din fericire, cele două persoane care locuiau acolo au reuşit să iasă la timp din locuinţă, însă au rămas fără acoperiş deasupra capului. Se pare ca focul a pornit de la cablu electric defect sau neizolat corespunzător.
 
Foto cu caracter ilustrativ