BULETIN DE PRESA IJP PRAHOVA.15 aprilie 2021
 
Cercetat de poliţişti pentru furt calificat
La data de 13 aprilie a.c. poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Apostolache au fost sesizaţi de către o femeie domociliată în comuna Gornet-Cricov, despre faptul că o persoană cunoscută i-ar fi sustras telefonul mobil după ce a intrat în locuinţa fără acordul acesteia. Din verificări a rezultat faptul că, la plecarea din locuinţă, persoana bănuită ar fi luat telefonul mobil. În urma cercetărilor efectuate, a doua zi, bărbatul a fost identificat şi depistat, ulterior fiind condus la sediul poliţiei. În urma administrării probatoriului, împotriva bărbatului s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.  
Bărbat reţinut după ce a sustras mai multe articole dintr-un supermarket
La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Nr. 1 Ploieşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a sustras mai multe articole de îngrijire personală dintr-un supermarket din zona Barierei Bucov. Poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de săvârşirea faptei, iar în urma administrării probatoriului a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.  În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.
Dosar penal întocmit de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului
La data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 03:00, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat care circula pe strada Călăraşi. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testst cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. În cauză a fost întocmit un dosrar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Acţiune pentru prevenirea răspândirii Covid-19 pe raza judeţului Prahova
În ultimele 24 de ore, aproximativ 100 de poliţişti, au acţionat pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost verificate peste 850 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări) si au fost verificate peste 170 de autovehicule. În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 12.000 de  lei.
În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale MAI şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Foto cu caracter ilustrativ