În perioada 13 - 14 aprilie 2021, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 39 misiuni.Buletin informativ ISU Prahova
 
În perioada 13 - 14 aprilie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 39 misiuni, din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 23 urgenţe medicale şi 3 misiuni de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 5 incendii, 3 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată), precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 23 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere în localităţile Mizil şi Blejoi. Din fericire, au fost doar tamponări fără victime.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 3 incendii de vegetaţie uscată în localităţile Gornet-Cricov, Bucov şi Vălenii de Munte. Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 400 mp vegetaţie uscată. 
Misiuni relevante
În jurul orei 01:58, un incendiu puternic a cuprins un service auto din satul Tânţăreni, comuna Blejoi. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o construcţie metalică, cuprinzând un autoturism, unelte, utilaje şi mai multe produse combustibile depozitate în interior, pe o suprafaţă de aproximativ 290 mp. 
La fata locului au fost mobilizate 5 maşini de stingere, 1 autoscară, 1 descarcerare, 1 ambulanţă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. După aproximativ o oră de luptă cu flăcările violente, incendiul a fost lichidat, fiind soldat doar cu însemnate pagube materiale. Incendiul a pornit cel mai probabil din cauza unui acumulator electric lăsat sub tensiune.
În ultimele zile, trei autoturisme au luat foc, în judeţul Prahova
O autoutilitară care transporta produse de panificaţie a ars în totalitate, în această dimineaţă, în jurul orei 04:50, în satul Ogretin din localitatea Drajna. Conducătorul auto a văzut că iese fum şi a avut prezenţă de spirit să iasă din maşină. La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Vălenii de Munte cu două maşini de stingere. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurcircuit.
Un incendiu violent a izbucnit în jurul orei 20:30 la un microbuz dezmembrat aflat pe strada Abatorului din comuna Bărcăneşti Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Pompierii prahoveni au acţionat cu o maşină de stingere pentru localizarea şi lichidarea incendiului, soldat doar cu pagube materiale.
Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ nu faceţi improvizaţii la instalaţia electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi;
✔ verificaţi perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Un alt incendiu a cuprins o locuinţă din satul Poiana Mierlei, din localitatea prahoveană Drajna. Evenimentul a avut loc marţi seara,  în jurul orei 20:36. La sosirea echiapjelor de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperiş şi în interiorul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp. Se pare că focul a pornit din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.
 
Foto cu caracter informativ