Buletin de presă IJP Prahova.12 aprilie 2021
 
INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 01:00, poliţiştii Serviciului Rutier Ploieşti au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto, care se deplasa pe strada Ştrandului din municipiu. Întrucât acesta şi-a continuat deplasarea, nerespectând semalul poliţistului, s-a procedat la urmărirea bărbatului, iar la scurt timp a fost blocat în trafic de două echipaje ale poliţiei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza probatoriului administrat, s-a dispus  măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. 
 La aceeaşi dată, în jurul orei 19:00, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe strada Culturii din comuna Filipeştii de Târg, judeţ Prahova. Întrucâ conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de moste biologice. În cauă s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
TAXIMETRIŞTI ,,PIRAT” DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTI
 
Ieri, în municipiul Ploieşti şi în Sinaia, poliţiştii au constatat două situaţii de încălcare a prevederilor Legii nr.38/2003: prima pe ruta Ploieşti-Valea Călugărească, iar cea de-a doua pe ruta Buşteni-Comarnic. Au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional doi conducători auto, care la momentul opririi transportau patru, respectiv o persoană, urmând ca la destinaţie să primească diverse sume de bani, în schimbul serviciului prestat. 
Pe lângă sancţiunea amenzii, poliţiştii au aplicat, măsura complementară a suspendării dreptul de utilizare al autoturismelor în cauză, pentru 6 luni, prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numere. Poliţiştii prahoveni continuă activităţile specifice de control pentru depistarea şi descurajarea conducătorilor auto care  efectuează transport ilegal de persoane şi în următoarea perioadă.
 
Foto cu caracter ilustrativ