Acţiuni Poliţia Locală Ploieşti

În perioada 24 - 27.07.2017, patrulele pedestre şi mobile aparţinând Poliţiei Locale Ploieşti au desfăşurat acţiuni pentru depistarea persoanelor care încalcă normele de convieţuire socială, fiind aplicate un număr de 121 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31920 lei.

Faptele contravenţionale depistate de poliţiştii locali au constat în abandonul deşeurilor menajere pe domeniul public în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, comerţul stradal neautorizat, deţinerea de acte de identitate expirate, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele aprobate de municipalitate şi apelarea la mila publică.

De asemenea, poliţiştii  locali au amendat persoanele surprinse în timp ce consumau seminţe în locurile publice, în parcuri şi abandonau cojile pe domeniul public, procedându-se şi la aplicarea măsurii complementare de aducere a terenului la starea iniţială.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii au verificat stadiul lucrărilor de remediere a avariilor şi înlocuire a conductelor de pe domeniul public, intervenţiile executate la reţelele edilitare de către operatorii autorizaţi. Totodată, au controlat deţinerea avizelor necesare şi a semnalizării corespunzătoare a lucrărilor.

Pentru combaterea şi prevenirea comerţului stradal neautorizat, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au monitorizat permanent zonele adiacente pieţelor agroalimentare, îndepărtând persoanele care nu respectau amplasamentele stabilite de municipalitate pentru desfăşurarea activităţilor comerciale. Poliţiştii locali au verificat un număr de 33 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare.

Poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au efectuat verificări în teren cu privire la deţinerea şi creşterea unui număr mare de câini ori pisici în locuinţe, ce produc disconfort vecinilor. Pentru depistarea persoanelor ce depozitează deşeuri de orice natură în afara recipienţilor de colectare, aceştia au monitorizat platformele gospodăreşti din municipiu.

Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice au efectuat controale specifice pentru o bună conduită a conducătorilor de autovehicule pe raza localităţii, ce au obligaţia de a respecta semnificaţia indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis. Poliţiştii locali au sancţionat şoferii care au oprit neregulamentar în perimetrul staţiilor de îmbarcare/debarcare ale mijloacelor de transport în comun, fiind amendaţi şi cei care şi-au lăsat autovehiculele pe trecerile de pietoni. De asemenea, aceştia au asigurat şi fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate ale municipiului.