ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT PENTRU PREVENIREA ŞI LIMITAREA  INFECTĂRII CU  SARS-COV 2 LA NIVELUL JUDEŢULUI PRAHOVA
În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, s-au derulat, în sistem integrat, acţiunile de verificare pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Peste 300 de cadre, respectiv poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab”, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, precum şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea măsurilor impuse prin legislaţia specifică stării de alertă.
La aceste activităţi participă şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control, respectiv specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, din cadrul Direcţiei de Sănatate Publică Prahova şi din cadrul Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova.
Au fost controlate baruri, restaurante, pârtii de schi şi fast-food-uri, fiind aplicate  64 de sancţiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecţie sanitară. Totodată, în pieţele şi târgurile verificate au fost aplicate 16 sancţiuni persoanelor fizice identificate că nu respectă măsurile de protecţie sanitară.
În ultimele 24 de ore, în judeţul Prahova, au fost verificate peste 440 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 2000 de persoane şi verificate peste 450 de autovehicule (dintre acestea aproximativ 200 de mijloace de transport public în comun). 
Astfel, au fost efectuate verificări la peste 200 de societăţi comerciale, fiind aplicate în total 142 de  sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 35.500 de lei. Dintre acestea, 127 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 
Exemplu:
În cursul zilei de ieri, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ciorani s-au autoseziat cu privire la faptul că, în comuna Fulga, într-o locuinţă este organizată o petrecere la care participă şi o formaţie de muzică.  
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat 11 persoane participante. Evenimentul privat a fost întrerupt, iar persoanele identificate au fost sancţionate conform reglementărilor în vigoare, cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare.
Reamintim faptul că este interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.
Sursa:IJP Prahova