IJP PRAHOVA .POLIŢIŞTII ACŢIONEAZĂ PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII COVID-19 PE VALEA PRAHOVEI
 
Dispozitivele de poliţie au desfăşurat activităţi pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2, precum şi pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră, în Sinaia, Buşteni şi Azuga, în cursul zilei de ieri, în intervalul orar 10:00-18:00.
 
Pe parcursul zilei, poliţiştii, sprijiniţi de jandarmi, poliţişti locali, colegii de la ISU Prahova, precum şi reprezentanţi ITM Prahova, DSVSA Prahova, DSP Prahova şi din cadrul CJPC Prahova au verificat modul în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. În intervalul menţionat, au fost verificaţi peste 60 de agenţi comerciali, aproximativ 300 de persoane au fost legitimate, peste 50 de persoane au fost avertizate cu privire la portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura. 
Totodată, au fost aplicate 77 de sancţiuni dintre care cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecţie pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru abateri la regimul rutier. Valoarea totală a sancţionilor depăşeşte 16.000 de lei.
Totodată, dispozitvul constituit din politişti rutieri a fost prezent pentru supravegherea şi fluidizarea traficului pe principalele artere, respectiv DN 1 şi DN1 A. 
 
Poliţiştii reamintesc participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în trafic, să respecte regulile de circulaţie.