POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU ACŢIONAT PENTRU CREŞTEREA SIGURANŢEI RUTIERE PE DRUMURILE PUBLICE
 
Ieri (joi ,25 martie a.c.) , în intervalul orar 15:00 - 19:00, poliţişti rutieri din cadrul mai multor subunităţi ale IPJ Prahova au desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice. 
 
Poliţiştii au acţionat pe DJ 102 şi DJ 102C, în Plopeni Sat şi Sângeru, ocazie cu care au fost instituite 10 filtre rutiere, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi a abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti. 
 
Au fost controlate aproximativ 300 de autovehicule şi aplicate peste 120 de sancţiuni contravenţionale, dintre care cele mai multe pentru abateri la regimul rutier, conform OUG  nr.  195/2002. Dintre abaterile la regimul rutier identificate, cele mai multe sancţiuni (37) au fost aplicate conducătorilor auto care au depăşit regimul legal de viteză. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 47.000 de lei.
 
RECOMANDĂRI
Întrucât se apropie weekendul, le reamintim participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă, să respecte regimul legal de viteză, să nu depăşească coloana de autovehicule, să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier şi să fie atenţi la semnalele poliţiştilor rutieri. 
Totodată, în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 recomandăm cetăţenilor să respecte în continuare normele de igienă şi de conduită sanitară, măsurile de distanţare fizică şi să poarte mască de protecţie, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe cei din jur.
 
Sursa:IJP Prahova