IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.24 martie 2021
ACTIVITĂŢI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2
În ultimele 24 de ore, peste 400 de cadre au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum şi pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19. 
În cadrul activităţilor au fost legitimate peste 2.500 de persoane, fiind verificate aproximativ 500 de autovehicule. Au fost verificate peste 100 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţişti au aplicat peste 95 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 21.000 de lei.  Din totalul sancţiunilor, 15 au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie. 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19
CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS 
Aseară, poliţiştii Serviciului Rutier  au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, care circula pe DN1 B, în localitatea Valea Călugărească. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoana în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis. De asemenea, bărbatul a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, întrucât nu avea asupra lui declaraţie pe propria răspundere şi nu se afla în una dintre situaţiile de excepţie prevăzute în actul normativ.
 
LA VOLAN,  SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
Astăzi, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, pe strada Jercălăi, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a rezultat o valoare de 1, 25 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Totodată, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr.55/2020.