IJP PRAHOVA .BULETIN DE PRESĂ.22 martie 2021
ACTIVITĂŢI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2
În ultimele 48 de ore, peste 800 de cadre au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum şi pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19.
În cadrul activităţilor au fost legitimate peste 4.700 de persoane, fiind verificate peste 680 de autovehicule. În intervalul menţionat, au fost verificate peste 230 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţişti au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  peste 22.000 de lei.  Din totalul sancţiunilor, 16 au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie. În contextul epidemiologic actual, recomandăm în continuare tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi să respecte interdicţiile cu privire la evenimentele private şi cu privire la deplasarea/libera circulaţie.
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER CONSTATATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE
Aseară, în jurul orei 20:00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, pe o stradă din Ploieşti, un autoturism ar fi acroşat un alt vehicul parcat regulamentar. La faţa locului, poliţiştii au identificat conducătoarea auto implicată în accidentul soldat cu pagube materiale. La testarea cu aparatul etilotest a acesteia, a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Tot ieri, în jurul orei 23:30, poliţiştii au oprit pentru control un bărbat ce conducea un moped pe o stradă din oraşul Azuga. Din verificări, a reieşit faptul că acesta nu figura ca fiind posesor al unui permis de conducere. Mai mult, întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
CERCETAT PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE BRACONAJ
Vineri, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au fost sesizaţi despre săvârşirea unei infracţiuni de braconaj cinegetic.  Din cercetări s-a stabilit faptul că un bărbat din Telega ar fi braconat un exemplar din specia căprior. 
Exemplarul ar fi fost identificat la data de 18 martie a.c., de către un trecător în pădurea de la marginea localităţii Doftana. Cu ocazia punerii în executare a unui mandat de percheziţie domiciliară, poliţiştii au identificat mai multe bunuri ce par a face obiectul activităţii infracţionale. Faţă de persoana în cauză a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore. 
Prejudiciul cauzat prin braconarea exemplarului de căprior este de aproximativ 4.000 de euro. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.
Foto cu caracter ilustrativ