Studentii de la UPG Ploiesti,campioni la concursul international Petrobowl

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, a devenit, pe 17 martie, Campioana Europeană a anului 2021.

Society of Petroleum Engineers (SPE) este cea mai mare organizatie de studenti, ingineri, oameni de stiinta si alti profesionisti din segmentul upstream al industriei de petrol si gaze. SPE are peste 140 de mii de membri din peste 140 de ţări. Misiunea organizatiei este de a colecta, disemina si schimba cunostinte despre explorarea si exploatarea zacamintelor de hidrocarburi si tehnologiile adiacente pentru binele comunitatii.
Student Chapter-ele, printre care se numară si Petroleum-Gas University of Ploiesti SPE Student Chapter, reprezintă organizaţii afiliate la organizaţia-mamă (SPE), compuse exclusiv din studenţi.
Anul acesta, în perioada 16-17 Martie, Student Chapter-ul UPG-ului a participat la etapa europeană a concursului Petrobowl, un concurs inter-universitar între Student Chaptere de tip "răspuns-fulger" despre aspecte tehnice şi non-tehnice ale industriei de petrol si gaze.
La această etapă europeană au participat 15 dintre cele mai renumite Universităţi de profil din  Scotia, Franta, Austria, Germania, Italia, Marea Britanie, Croatia, Danemarca, Norvegia şi România.

In drumul lor spre finală, studenţii reprezentanţi ai Universităţii Petrol-Gaze din Ploiesti s-au întrecut în cunoştinţe cu studenţi din Universitatea Politehnica din Milano, Universitatea Norvegiană de Ştiinţe şi Tehnologie, Scoala Superioară de Petrol din Franţa şi Universitatea Stavanger din Norvegia în etapa finală.

Echipa Universităţii Petrol-Gaze din Ploiesti a devenit Campioana Europeană a anului 2021 şi va participa la etapa intenatională care se va desfăşura în perioada 21-23 Septembrie în Dubai, unde cele mai bune 32 de echipe din lume se vor întrece pentru un loc cât mai onorabil în ierarhia mondială.
 Echipa de studenţi campioni  a fost formată din următorii :
Andrei Blănaru, masterand la Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, specializarea Ingineria Exploatarii Optimale a Utilajului Petrolier
Umberto Beli, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Forajul Sondelor
Eduard Mihoc, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Inginerie de Zacamant
Andrei Baican, masterand la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Inginerie de Zacamant si Forajul Sondelor
David Muscă (căpitan), student in anul III la Facultatea de Ingineria Petrolului si Gazelor, specializarea Inginerie de Petrol si Gaze.

Sursa:https://www.faptdivers.ro/stiri/19748-upg-ploie%C8%99ti-este-capmpioan%C4%83-european%C4%83-a-anului-2021.html?fbclid=IwAR2h8RHQ0nwisHKqdmNCWC12DzPgOJmZm0KJZwroBoSUnQ3zuhXDa5NhZc4