ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 18 martie 2021
 
În perioada 17 – 18 martie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, din care 15 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 20 urgenţe medicale şi 6 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, 1 accident rutier cu descarcerare, 1 exerciţiu şi 9 alte intervenţii în sprijinul comunităţilor.
18 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în localităţile Cosminele, Cocorăştii Colţ şi Azuga, în urma cărora 2 persoane au fost transportate la spital.
Pompierii prahoveni au acţionat miercuri, în jurul orei 13:54, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbuncit la un compresor aflat în incinta unei operator economic din localitatea Vălenii de Munte, care are ca obiect de activitate fabricarea elementelor de dulgherie şi tâmplărie pentru construcţii. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la un compresor şi la izolaţia unui perete pe aproximativ 4 mp. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a se propaga la construcţie. Focul a izbuncit, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.
În contextul codului portocaliu de vânt puternic, în zona de nord a judeţului Prahova, pompierii prahoveni au acţionat pentru degajarea a 10 copaci (pe DN1 în dreptul localităţilor Azuga şi Sinaia) care s-au aplecat peste arterele de circulaţie, în pericol să se prăbuşească pe autoturismele aflate în trafic şi pe firele electrice. 
Un incendiu violent a fost anunţat miercuri dimineaţa, în jurul orei 10:17, la o locuinţă situată pe strada Bisericii din localitatea Breaza.
La sosirea echipajelor de pompieri, întreaga locuinţă era inundată cu fum, iar incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, cuprinzând o parte din mobilier, electronice, electrocasnice şi mai multe materiale textile.
La faţa locului au fost mobilizate 3 maşini de stingere, 1 autoscară şi 1 ambulanţă SMURD. Intervenţia de stingere a incendiului a fost îngreunată din cauza accesului greu al autospecialelor de intervenţie, dispozitivul realizându-se de la aproximativ 300 de metri până la locul intervenţiei.
Flăcările au pornit de la un foc deschis în curtea locuinţei.