Acţiuni ISU Prahova,in perioada 15- 16 martie 2021
În perioada 15 – 16 martie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 35 misiuni, din care 7 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, 2 misiuni, precum şi în alte 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, transport vaccinuri la centre etc. 
25 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Un bărbat în vârstă de 60 de ani a suferit arsuri grave pe aproximativ 45 % din suprafaţa corporală în urma unui incendiu care a cuprins locuinţa în care se afla. Alarma s-a dat luni, în jurul orei 19:09 pe strada Republicii din localitatea Breaza. La faţa locului au fost mobilizate operativ 3 autospeciale de stingere, 1 autoscară şi 1 ambulanţă. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta într-un dormitor, pe o suprafaţă de aproximatuv 12 mp cuprinzând obiectele de mobilier şi mai multe textile. Pompierii au scos din dormitorul plin de flăcări o victimă cu arsuri şi aflată în stop cardio-respirator. Victima a fost resusciatată favorabil, ulterior a fost transporatată la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza fumatului în timpul somnului.
Luni, în jurul orei 22:26, mai multe echipaje de pompieri au fost alertate în satul Podenii Vechi din comuna Bălşeşti după un anunţ referitor la un incendiu la o locuinţă părăsită. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuinţă, pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp. Incendiul a izbuncit din cauza acţiunii unor persoane iresponsabile, inclusiv autoincendiere.
 
Sursa:Comunicat Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova
Foto cu caracter ilustrativ