IJP PRAHOVA .ACTIVITĂŢI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2.14-15 martie 2021 (foto-video)
       Prelungirea stării de alertă a adus şi modificarea intervalului de limitare a deplasărilor doar din motive justificate în intervalul orar 22:00-05:00, aseară fiind organizată o acţiune la nivelul judeţului Prahova ce a avut ca scop informarea cetăţenilor cu privire la noile modificări legislative.
În contextul epidemiologic actual, recomandăm în continuare tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise, precum şi să respecte interdicţiile cu privire la evenimentele private şi cu privire la deplasarea/libera circulaţie.
Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22:00 - 5:00, cu următoarele excepţii:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator ori o declaraţie pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteţi obligaţi să prezentaţi, la cererea forţelor de ordine, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil. Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
În ultimele 48 de ore, peste 800 cadre au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum şi pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19.
În cadrul activităţilor au fost legitimate peste 4.800 de persoane, fiind verificate peste 680 de autovehicule. În intervalul menţionat, au fost verificate peste 240 de societăţi comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali şi centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării şi combatere a răspândirii coronavirusului, a programului şi modului de organizare, în funcţie de specificul activităţii comerciale desfăşurate.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţişti au aplicat peste 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  peste 31.000 de lei.  Din totalul sancţiunilor, 17 au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie.
 
Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
 
Foto/video:IPJ Prahova