ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 12 martie 2021
 
În perioada 11 – 12 martie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 33 misiuni, din care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 18 urgenţe medicale şi 4 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 2 incendii, o recunoaştere, 2 exerciţii de antrenament, precum şi în alte 6 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, transport vaccinuri la centre etc. 
18 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în localităţile Cepura şi Buşteni şi municipiul Ploieşti, în urma nu au fost victime.
Echipajele de pompieri au fost alertate de urgenţă, aseară în jurul orei 21:57, în localitatea Şirna pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbuncit la o locuinţă. La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta într-un dormitor, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, cuprinzând obiectele de mobilier. Focul, a pornit cel mai probabil din cauza jarului căzut din sobă. La faţa locului au fost mobilizate operativ 3 echipaje de stingere şi unul de descarcerare pentru asigurarea iluminatului în zona evenimentului. Pompierii au reuşit să protejeze întreaga locuinţă, fără ca flăcările să producă însemnate pagube materiale.
Un alt incendiu de apartament a mobilizat pompierii din cadrul Detaşamentului Câmpina. Alarma s-a dat ieri, în jurul orei 12:16, la un bloc situat pe strada Carol I.  La faţa locului au fost mobilizate 2 echipaje de stingere şi o ambulanţă. La sosirea echipajelor, incendiul a fost stins de către un pompier care se afla în timpul liber. Incendiul se manifesta la parterul blocului, cuprinzând tabloul electric şi extinzandu-se către materiale combustibile din apropiere. Totodată, pompierul a scos din imobil o femeie cu atac de panică. 
În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02:38, pompierii militari au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe DN1 – pe raza localităţii Buşteni. Un autotren fără încărcătură a derapat, a rupt bara de protecţie şi a rămas suspendat existând pericolul de probuşire de la aproximativ 5 m, în albia râului Prahova. Şoferul nu a fost rănit.