IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.12 martie 2021
Activităţi desfăşurate de poliţiştii prahoveni pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate cu material lemnos
În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti au efectuat controale la cinci operatori economici ce au ca obiect de activitate depozitarea, comercializarea şi prelucrarea materialelor lemnoase.
În urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale de peste 20.000 de lei (3 conform Legii nr. 171/2010 pentru lipsa documentelor de provenienţă, iar una conform HG 2293/2004 pentru depozitarea rumeguşului în condiţii necorespunzătoare). 
Totodată, a fost dispusă şi confiscarea cantitaţii de 1,2 mc lemn foc şi a 22 de mc de cherestea. Poliţiştii, alături de reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu, acţionează în teren, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor desfăşurate cu material lemnos, dar şi pentru protejarea fondului forestier şi prevenirea şi combatere faptelor ilicite în domeniul silvic.
Percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt
Ieri, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au efectuat 4 percheziţii, în Ploieşti, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea  infracţiunii de furt. Au fost puse în executare două mandate de aducere.
Din cercetări, a reieşit faptul că, la data de 2 februarie a.c., persoanele bănuite ar fi comis un furt dintr-un autoturism parcat pe Bulevardul Republicii, prejudiciul fiind de aproximativ 1.500 de lei. În urma probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei doi ploieşteni bănuiţi de săvârşirea infracţiunii. 
Foto cu caracter ilustrativ