ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 10 martie 2021
 
În perioada 09 – 10 martie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 32 misiuni, din care 14 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 15 urgenţe medicale şi 3 activităţi de îndrumare şi control. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 5 incendii, 4 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer), un exerciţiu,  precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, transport vaccinuri la centre etc. 
15 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în localităţile Mizil şi Floreşti, în urma cărora 2 persoane au fost transportate la spital.
În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 4 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile  Predeal-Sărari, Gura Vadului, Jugureni şi Boldeşti-Scăieni.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 4 ha vegetaţie uscată. 
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineaţa, în jurul orei 07:33, la o bază de depozitare a unei companii de petrol şi gaze din localitatea prahoveană Floreşti. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu degajare mare de fum în interiorul halei, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp cuprinzând un stivuitor şi un raft de materiale inflamabile (uleiuri, diluanţi, vopseluri). Din fericire nu au fost înregistrate victime. 
Intervenţia a fost dificilă din cauza cantităţilor foarte mari de materiale inflamabile depozitate în interiorul halei şi la exterior, a fumului dens şi a gazelor toxice degajate. Totodată, datorită intervenţiei operative a salvatorilor au fost protejate mai multe recipiente de 200 şi 1000 de litri care conţineau diferite substaţe chimice combustibile uşor inflamabile.
La locul evenimentului au fost mobilizate şase maşini de stingere, o autoscară, o ambulanţă şi o autospecială de comandă. Se pare că focul a pornit de la un scurcircuit produs la un stivuitor aflat în interiorul halei.