IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.4 martie 2021
Reţinuţi pentru tâlhărie
Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi, la data de 1 martie a.c., cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras prin violenţă unei femei telefonul mobil, în timp ce se deplasa pe Bld. Republicii din municipiu. În cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat doi ploieşteni bănuiţi de comiterea faptei. La data de 3 martie a.c., au fost efectuate percheziţii domiciliare în urma cărora a fost recuperat telefonul sustras. Tot ieri, în urma administrării probatoriului, faţă de cele două persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.
Acţiune  rutieră pe DJ  720 -  peste 65 de sancţiuni aplicate
La data de 3 martie a.c., în intervalul orar 15:30 -19:00, poliţişti ai Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pe raza localităţilor Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Cătina, Floreşti, Lunca Prahovei şi Poiana Câmpina.
Au fost aplicate peste 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 21.000 de lei, fiind verificate peste 170 de autoturisme. Ca măsură complementară a fost reţinut un permis de conducere, iar peste 30 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.
La volan, sub influenţa alcoolului
 La data de 3 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat care circula pe DN 1 B.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest,  care a indicat o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea  unui vehicul sub influenţa alcoolului.