IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.2 martie 2021
 
Reţinut pentru tâlhărie
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 3 Ploieşti au fost sesizaţi, la data de 1 martie a.c., de către o femeie, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras geanta, prin violenţă, în timp ce se deplasa pe o stradă din zona de vest a municipiul Ploieşti. Echipajele de ordine publică aflate în teren au pornit în urmărirea persoanei bănuite de săvârşirea infracţiunii, în zona parcului Ploieşti Vest. Poliţiştii au identificat şi depistat un minor în vârstă de 17 ani bănuit de comiterea faptei, iar geanta a fost restituită persoanei vătămate. Ieri, în urma administrării probatoriului, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
Reţinut pentru infracţiuni rutiere
 
  La data de 1 martie a.c., în jurul orei 18:30, poliţiştii Secţiei de Poliţie nr.2 Ploieşti au depistat, pe strada Cameliei din municipiu, un bărbat de 25 de ani în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fiindu-i reţinut permisul de conducere şi suspendat dreptul de a conduce. 
La câteva ore, în jurul orei 23:00, tânărul a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea acelaşi autoturism, pe Şoseaua Vestului din Ploieşti. De această dată, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În urma administrării probatoriului, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de conducătorul auto. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi dispunerea măsurilor în consecinţă.
Acţiune pentru prevenirea răspândirii COVID-19 pe raza judeţului Prahova
  În ultimele 24 de ore, peste 500 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai autorităţii locale au acţionat pentru verificarea modului în care se respectă prevederile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost verificate peste 240 de obiective/locaţii (societăţi comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun, gări),  fiind legitimate peste 2.200 de persoane şi verificate aproximativ 350 de autovehicule. În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate  peste 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 9.000 de  lei, 8 dintre acestea fiind aplicate conform Legii nr.55/2020 pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie după ora 23:00.
În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale MAI şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.