Informare de presă privind vaccinarea la nivelul judeţului  Prahova.26 februarie 2021
 
 
  Conform informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până la data de 26 februarie 2021, în judeţul Prahova au ajuns 66653 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 51633 doze Pfizer/BioNTech, 4220 produse de compania Moderna şi 10800 de doze AstraZeneca.
Dintre acestea, au fost inoculate 57667 doze (la ora raportării – 13:00). Stocul disponibil, în acest moment, este de 8917 doze vaccin (1851 - Pfizer/BioNTech, 10 - Moderna, 7056 - AstraZeneca).
În ultimele 24 de ore, a mai fost „pierdută“ o doză la centrul de vaccinare din Urlaţi. Numărul total al dozelor irosite, de la începutul imunizării şi până în prezent, a ajuns la 69.
Nu au fost raportate noi reacţii adverse. 
Numărul total al persoanelor din judeţul Prahova care au primit şi a doua doză, până în prezent, este de 23219. 
Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale, la nivel national, pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Patru dintre acestea vor fi în Prahova. Două fluxuri vor fi în municipiul Ploieşti, iar câte unul în oraşele Băicoi şi Sinaia:
Sinaia 1 flux Sc. Gimnaziala George Enescu 2 Sinaia, bd. Carol I nr. 36
Ploieşti 2 fluxuri FOSTUL LICEU LUDOVIC MRAZEK-CLADIRE CORP II Ploiesti, STR. MIHAI BRAVU, NR 248
Băicoi 1 Sala de Sport Tineretului Baicoi, str. Republicii nr. 10
Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. 
Programarea se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie a.c., şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.
Vaccinarea este o măsură complexă de prevenţie în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligaţii ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).
De asemenea, toate informaţiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.
 
Sursa:Prefectura Judetului Prahova 
Foto cu caracter ilustrativ