INFORMARE IJP PRAHOVA. TRAFIC INTENS PE VALEA PRAHOVEI
INFORMARE IJP PRAHOVA. TRAFIC INTENS PE VALEA PRAHOVEI 
 
La aceasta oră, pe DN1 se înregistrează  urmatoarele valori de trafic:
Centura de Vest a mun. Ploiesti valori de trafic intense pe sensul de mers Bucureşti către Braşov, fără coloană la sensurile giratorii; 
 Comarnic trafic intens pe sensul de mers  Bucureşti către Braşov, se circulă  în coloană de la km 103+700;
Buşteni trafic intens pe sensul de mers amintit anterior, se circulă în coloană de la km 128.
 
Politiştii prahoveni sunt şi vor fi prezenţi în stradă, acţionând pentru fluidizarea traficului şi asigurarea unui climat de siguranţă rutieră.
 
Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru noi, astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:
 
- Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!
- Dacă partea carosabilă este umedă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare!
- În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!
- Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă!
- Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”!
- Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.