Informare de presă privind vaccinarea la nivelul judeţului  Prahova.23 februarie 2021
Conform informaţiilor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, până la data de 23 februarie 2021, în judeţul Prahova au ajuns 64787 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 49767 doze Pfizer/BioNTech, 4220 produse de compania Moderna şi 10800 de doze AstraZeneca.
 
Dintre acestea, au fost inoculate 54553 doze (la ora raportării – 13:00). Stocul disponibil, în acest moment, este de 10166 doze vaccin (1963 – Pfizer/BioNTech, 10 – Moderna, 8193 – AstraZeneca).
 
În ultimele 24 de ore, au fost raportate alte două doze pierdute (diluate şi neutilizate), la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Orăşenesc Vălenii de Munte. În total, în Prahova, de la debutul imunizării împotriva COVID-19, au fost irosite 68 de doze.
 
Nu au fost raportate noi reacţii adverse în urma administrării serului împotriva SARS-CoV-2.
 
Numărul total al persoanelor din judeţul Prahova care au primit şi a doua doză, până în prezent, este de 22146.
 
Începând de miercuri, 24 februarie, vor funcţiona două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din unităţile de învăţământ şi creşe.
 
Acestea sunt amenajate în cabinetul medical al Universităţii Petrol Gaze – Bld. Bucureşti, nr. 39, Corp Clădire C3, Ploieşti şi în clădirea CAR (incinta Casei Corpului Didactic), Str. Democraţiei, nr. 35, Ploieşti. În primul centru, imunizarea se va face cu ser Pfizer/ BioNTech pentru persoanele de 56 de ani şi peste, iar în cel de-al doilea va fi folosit vaccin AstraZeneca pentru persoanele cu vârste între 18 şi 55 de ani (inclusiv).
 
Vaccinarea personalului din creşe şi unităţi de învăţământ preuniversitar şi universitar, în cadrul acestei campanii, se realizează fără programare în platforma existentă la nivel national. În urma imunizării, cadrele didactice şi ceilalţi angajaţi din domeniu vor fi înregistraţi în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi li se va elibera o adeverinţă de vaccinare.
 
Pentru buna desfăşurare a acestui demers, angajatorii au avut de întocmit liste nominale cu persoanele eligibile care doresc să se vaccineze, pe cele două categorii de vârstă. Din mediul preuniversitar s-au înscris aproape 320 de angajaţi şi 125 din învăţământul universitar.
 
Imunizarea în cele două centre este asigurată de echipe mobile. Zilnic, vor putea fi vaccinate maximum 60 de persoane în fiecare dintre cele două locaţii amintite mai sus.
 
Vaccinarea este o măsură complexă de prevenţie în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligaţii ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).
 
De asemenea, toate informaţiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.
 
Sursa:Comunicat Instituţia  Prefectului – Judeţul Prahova