BULETIN DE PRESĂ.IJP PRAHOVA.23 februarie 2021
Bărbat reţinut pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 21 februarie a.c., poliţiştii din Câmpina au oprit pentru control, un 
autoturism care circula pe strada Fabricii din localitate. La volan a fost identificat un prahovean în vârstă de 29 de ani care la solicitarea poliţiştilor a declarat că nu are asupra sa documentele de identitate şi actele maşinii. 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu  aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, unde conducătorul auto a refuzat recoltarea.
Având în vedere aspectele constatate, s-a întocmit dosar penal pentru săvarsirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
În urma administrării probatoriului,la data de 22 februarie a.c., bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 
 
Bărbat accidentat în timpul serviciului
 
La data de 22 februarie a.c, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bucov au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că în satul Pleaşa ar fi avut loc un accident de muncă.
Din cercetări, a rezultat faptul că, un bărbat în vârstă de 61 de ani s-ar fi accidentat în zona capului, în timpul manevării unui utiliaj. În urma accidentului, victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. 
În cauză se fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.
 
 
Conducători auto depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice 
 
 
La data de 22 februarie a.c., în jurul orei 07:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei  oraşului Băicoi au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Republicii din localitate.
Întrucât conducătorul autovehiculului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 08:00, poliţistii rutieri au fost sesizaţi despre 
producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe DN1 în comuna Bucov, în care au fost implicate trei autoturisme.
În urma testării conducătorilor auto cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că unul dintre aceştia consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, fiind înregistrată o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe.
 
Foto cu caracter ilustrativ