ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.22 februarie 2021
În perioada 19 – 22 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 91 misiuni, din care 20 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 43 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 7 incendii, precum şi în alte 12 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
71 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere, în urma cărora 2 adulţi şi un minor au fost transportaţi la spital.
În săptămâna 01 – 05 februarie, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 2 acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unităţi de sanitare cu paturi şi obiective SEVESO.
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 19 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 14 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 42500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 2 instruiri şi un exerciţiu de evacuare. 
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
 
O locuinţă din localitatea Izvoarele a fost mistuită de flăcări, în urma unui incendiu care a izbucnit luni dimineaţa, în jurul orei 04:52. La locul evenimentului au fost mobilizate 4 autospeciale de stingere, care au acţionat pentru localizarea, lichidarea şi înlăturarea efectelor negative generate de incendiu. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga locuinţă pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, cuprinzând acoperişul, mobilierul, aparatura electrică şi electronică. Incendiul a pornit din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile. Din fericire, toate persoanele au părăsit locuinţa la timp, fără a fi rănite.
 
34 de persoane au fost evacuate sâmbătă în jurul orei  16:53, ca urmare a unui anunţ referitor la un miros iritant de gaz. Evenimentul a avut loc în muncipiul Ploieşti, strada Timotei Cipariu, bloc 36 H. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, un microbuz, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Pompierii prahoveni au efectuat măsurători cu detectorul multigaz, însă valorile au fost normale. Totodată, două laboratoare mobile de la societatea care asigură distribuţia gazelor naturale au asigurat măsurători care nu au indicat prezenţa unor gaze periculoase. Pentru a înlătura orice risc, am solicitat autospeciala CBRN de la USISU Cioplani, care deţine acelaşi aparat pentru măsurarea gazelor. Toate valorile au fost normale, motiv pentru care oamenii s-au putut întoarce în locuinţe. Pe parcursul nopţii, din 2 în 2 ore, echipajul de intervenţie a realizat măsuratori cu laboratorul mobil de detecţie a gazelor. 
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ