ISU PRAHOVA.Comunicat de  presa . 19 februarie 2021
Misiunile pompierilor în ultimele ore
În perioada 18 – 19 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 19 misiuni, din care 11 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, şi 8 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, asanare muniţie, asigurare zonă accident rutier etc. 
6 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în localităţile Râfov, Comarnic, Aluniş şi Fulga, în urma cărora 6 victime au fost tarnsportate la spital. 
Misiuni relevante
Incendiu violent la o locuinţă din Ploieşti
Un incendiu violent şi cu pericol de propagare la locuinţa din apropiere a pus pe jar pompierii prahoveni, joi după-amiază, în jurul orei 13:29. Evenimentul s-a produs la intersecţia strazilor Nicolae Titulescu şi Nicopole. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, una de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul locuinţei cuprinzând două încăperi şi acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 130 mp. Incendiul a izbuncit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera evenimentul.
Atenţie la mijloacele electrice!
Un cablu electric defect şi neizolat corespunzător a provocat un alt incendiu la o casă din localitatea Măneciu. Evenimentul a avut loc joi, în jurul orei 14:54, pe strada Gheaba şi se manifesta violent la întreaga locuinţă pe o suprafaţă de 150 mp, cuprinzând şi obiectele de mobilier, electronice şi electrocasnice şi tâmplăria.
Consumul de energie electrică a crescut în această perioadă, aşa că specialiştii recomandă să evităm supraîncărcarea reţelei electrice şi, implicit, apariţia unor posibile incendii! 
Nu punem în funcţiune concomitent toţi marii consumatori de energie din casă (cuptor electric, aparat de aer condiţionat)!
Nu folosim prelungitoare pentru a alimenta mai multe aparate electrocasnice cu consum mare de energie!
Nu lăsăm aparatele în funcţiune pentru perioade îndelungate de timp!
Accident grav cu două victime încarcerate
Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut, DJ 100C, la ieşirea dinspre Fulga spre Mizil, după ce două autoturisme au intrat în coliziune, unul dintre acestea s-a răsturnat în urma impactului.
În urma evenimentului rutier, patru persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, prezentând multiple traumatisme. La faţa locului au fost mobilizate un echipaj de descarcerare, un echipaj de stingere şi unul de prim ajutor.
Echipajele de intervenţie, ajunse la locul producerii accidentului, au constatat că în urma impactului două persoane au rămas încarcerate. Echipajul de descarcerare a evacuat victimele rămase captive între fiarele contorsionate ale autovehiculului, iar echipajul de pompieri militari paramedici a procedat la acordarea primului ajutor medical celor patru victime (femei cu vârste între 23 şi 51 de ani). 
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova