IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.17 februarie 2021
 
Persoană bănuită de înşelăciune, reţinută de poliţişti
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni au depistat şi reţinut pentru 24 de ore, o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
La data de  12  februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat cu privire la faptul că ar fi comandat online un telefon mobil, iar la data de 11 februarie a.c. ar fi constatat faptul că în coletul primit nu se afla obiectul comandat.
 
În cauză, a fost deschis dosar penal iar în urma cercetărilor efectuate, politiştii au identificat o persoană din judeţul Dolj, bănuită de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Sinaia şi-a însuşit propunerea poliţiştilor, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore, în cursul zilei de ieri. 
În cursul zilei de astăzi, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.
Cercetaţi de poliţişti după ce au sustras mai multe biciclete
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţie oraşului Plopeni efectuează cercetări într-o cauză penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 
 
În fapt, în cursul lunii februarie a.c., pe raza oraşului Plopeni au fost comise 4 furturi în dauna unor persoane cărora le-ar fi fost sustrase bicicletele din scara blocului. În urma activităţilor investigative, în cursul zilei de ieri, au fost depistaţi trei bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor, aceştia fiind conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Faţă de doi dintre aceştia, în baza probatoriului administrat, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
 
Totodată, prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi predat persoanelor  vătămate. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
Foto cu caracter ilustrativ