ISU  PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 17 februarie 2021
În perioada 16 – 17 februarie, pompierii din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 27 misiuni, din care 10 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, şi 16 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 9 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale, transport vaccinuri la centre de vaccinare, asigurare zonă accident rutier etc. 
10 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în localităţile Ceraşu, Valea Călugărească, Comarnic, Băicoi şi municipiul Ploieşti, în urma cărora o persoană a fost tarnsportată la spital, cu răni minore.
Pompierii prahoveni au fost în alertă marţi, în jurul orei 16:14, ca urmare a unui incendiu care a cuprins o clopotniţă bisericii din localitatea Gura Vitioarei. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului, în limitele găsite.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la clopotniţa din cadru metalic şi lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, fără pericol de propagare la biserică. Focul, a pornit din cauza unui foc deschis în aer liber.
Un alt incendiu violent a cuprins marţi, în jurul orei 14:59, acoperişul unei locuinţe din satul Teşila, localitatea Valea Doftanei. La sosirea echipajelor de pompieri, flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, generalizat şi cu degajare mare de fum. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de stingere şi unul de prim ajutor. Incendiul a pornit din cauza unui coş de fum necuraţat de funingine.
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al ISU Prahova